Sinister Zeeland | Mysterieus Middelburg

Dé ghostwalk in Middelburg! jjbkuipers@hotmail.com | hmddekker@zeelandnet.nl

Contact & voorwaarden

Voor meer informatie:


Graag een mailtje naar: hmddekker@zeelandnet.nl of jjbkuipers@hotmail.com

Of als het echt moet, nou vooruit, bellen kan ook 06-33365988 (Heleen) of 0636271652 (Jan)

Veelgestelde Vragen en Algemene Voorwaarden:

 • Waar starten de wandelingen precies?
 • Vanaf de Markt in Middelburg. Gids Jan wacht u op voor de deur van de Vleeshal. Om 19:45 precies zal de wandeling van start gaan. U dient er zelf voor te zorgen op tijd aanwezig te zijn.
 • Gaat de wandeling ook door als het regent?
 • Zachtjes tikkende regen op uw paraplu werkt alleen maar sfeerverhogend. Dus ja, we wandelen ook bij regen. Alleen bij zware storm gelasten wij af. Daarom vragen wij ook uw telefoonnummer en mail, zodat we bij écht slecht weer contact kunnen hebben.
 • Hoeveel mensen kunnen er mee?
 • Maximaal 25 per wandeling. U mag alleen meewandelen met een geldig kaartje, deze kunt u bestellen via deze site op de pagina Bestel Nu. In deze tijd van corona wandelen we met kleinere groepjes. Meewandelaars zijn zelf verantwoordelijk voor de 1,5 meter afstand! De organisatie neemt hiervoor geen aansprakelijkheid.
 • Verzorgen jullie ook wandelingen op maat?
 • Jazeker, voor allerlei gelegenheden. Verjaardagsuitjes, vriendentochtjes, bedrijfsuitjes, toeristen die zich in groepen verplaatsen. Ook virtuele wandelingen met powerpoint op uw eigen locatie zijn mogelijk.
 • Springen er enge mannen uit bosjes?
 • Wij hebben ze in ieder geval niet ingehuurd. Nee: Mysterieus Middelburg gaat om de kunst van het vertellen, het is meer bizarre geschiedenis dan een gruweltocht.
 • Wat doe ik als ik slecht ter been ben?
 • De wandeling duurt anderhalf tot twee uur, we wandelen ook over kasseien, dus een bepaalde vorm van mobiliteit is dan wel aanbevolen (zie hieronder ook punt 4).
 • Wat als ik echt niet van wandelen hou maar sinistere geschiedenis wel fantastisch vind?
 • Dan boft u, gids Jan Kuipers verzorgt voor groepen ook vertelavonden met powerpoint op hun eigen locatie, bijvoorbeeld over Mythen en Sagen of Verdronken Dorpen. Stuurt u vooral een mail!

Algemene Voorwaarden:

 1. Deelname aan de wandelingen geschiedt op eigen risico. Mysterieus Middelburg neemt alle voorzorgsmaatregelen om de wandeling veilig, in optimale omstandigheden, te laten verlopen. De gids kent de route goed. We lopen echter over de openbare weg, vaak over oude kinderkopjes/kasseien. Mysterieus Middelburg kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor schade, verlies van eigendommen, diefstal of ongevallen onderweg. Gedurende de corona-maatregelen zijn wandelaars zelf verantwoordelijk voor handhaving van de 1,5 meter afstand; de organisatie is niet verantwoordelijk voor eventuele gevolgen van overtreding hiervan.
 2. Mocht de wandeling om wat voor reden dan ook onverhoopt niet door kunnen gaan, dan ontvangt u van ons zo spoedig mogelijk bericht via email. U kunt u dan (kosteloos) opgeven voor een andere datum.
 3. Als u verhinderd bent te komen en u heeft al betaald, dan kunnen wij helaas uw geld niet teruggeven. Tickets zijn persoonsgebonden maar u kunt uw tickets na melding wel beschikbaar stellen aan iemand anders. Dit moet u dan wel zelf regelen.
 4. Slecht ter been/rolstoel: de wandelingen zijn in een gematigd tempo. We wandelen niet doorlopend, maar steeds een kort stukje, waarna we telkens stilstaan voor een verhaal. Mensen van alle leeftijden kunnen deelnemen, ook wie wat langzamer stapt, kan best mee. We maken echter wel gebruik van kruipdoor-sluipdoor gangen en steegjes, waar het smal is met enkele scherpe bochten. Er zijn echter rolstoelen mee geweest, die niet voortijdig zijn gestrand!
 5. Weersomstandigheden: ook bij onweer, regen of sneeuw gaat de vertelwandeling door. Alleen bij uitzonderlijk slechte weersomstandigheden zal de wandeling komen te vervallen. Bijvoorbeeld bij zware storm. Als de weersomstandigheden van dien aard zijn krijgt u bericht van ons via email. U kunt ons ook bellen via 06-36271652 of 06-33365988.
 6. Denk aan geschikt schoeisel en eventueel regenkleding of een paraplu. De wandeling duurt 1,5 tot 2 uur en bestaat uit korte stukjes lopen en luisteren naar verhalen bij 13 haltes. Allemaal in de buitenlucht, dus denk dus ook aan warme kledij.
 7. Het maken van filmpjes en veel foto’s tijdens een wandeling van Mysterieus Middelburg is niet toegestaan. De verhalen zijn bedoeld om te verbazen en verrassen, dus verpest u andermans plezier niet door ze via filmen of foto’s in de openbaarheid te brengen.
 8. Kinderen mogen mee, maar de verhalen zijn niet zachtzinnig – moord, doodslag, spokerijen en terechtstellingen komen voor. U kent zelf uw kind het beste, maar Mysterieus Middelburg mikt qua toon en inhoud vooral op volwassenen. Deelnemers jonger dan 16 jaar dienen te allen tijde begeleid te worden door een volwassene, deelname is in alle gevallen onder volledige verantwoordelijkheid van de begeleidende volwassene.
 9. Mysterieus Middelburg kan ten allen tijde deelnemers de toegang tot de wandeling ontzeggen of de wandeling staken bij agressief of storend gedrag van deelnemer(s). Hiervoor kan geen restitutie van gelden plaatsvinden.
 10. De verhalen zijn gebaseerd op historische bronnen, geruchten, volkslegenden en mythes. Wij claimen geen 100% historische correctheid en betwijfelen zelfs of zoiets echt bestaat.

En uiteraard is er een 11e gebod: gij zult genieten. Veel plezier!

© 2021 Sinister Zeeland | Mysterieus Middelburg

Thema door Anders Norén