Sinister Zeeland start in Middelburg!

De eerste wandeling van Sinister Zeeland gaat van start in de hoofdstad van het eeuwenoude Zeeuwse eilandenrijk: Middelburg. Een exclusieve ghostwalk door de westelijke binnenstad. Wandel mee door Grubbeldim – het keurige beeld van Middelburg volledig omgedraaid.

Anderhalf uur Lust, Leedvermaak en Lamentatie. De zwarte stadsgeschiedenis van het stokoude Middelburg, van de 9e tot en met de 21e eeuw.

Sinister Zeeland streeft naar een provinciebrede dekking. Bent u ook een liefhebber van zwartgallige verhalen en ziet u zichzelf wel als gids voor uw eigen stad? We horen heel graag van u via het contactformulier!

Welkom in Grubbeldim!

Loop mee langs de (soms letterlijk) ondergeschoffelde geheimen van Middelburg.

Bijna twee uur griezel en groteske, horror en historie, moordenaars en malloten, strafvoltrekkingen en stadsfiguren, sagen en schavotten, spoken en skeletten. Meewandelen kost € 12,99 per persoon.

Uiteraard blijft de route geheim en we waarderen het zeer als wandelaars hun mondje dicht houden. U hoort over kruisvaarders, pestlijders, grafkelders, spokerijen en de ijselijke bureaucratie van regentenstad Middelburg.

Op 28 april 2016 gaan we officieel van start. We vertrekken westwaarts vanaf de Markt, mee met de windrichting van de Dood. Uw gids is Jan J.B. Kuipers. We verzamelen en vertrekken om 19:45, bij de stenen bankjes tussen de Stadhuistrap en de Vleeshal.

Wat is Sinister Zeeland? Een lokale ghostwalk, bij een gebrek aan een mooier Nederlands woord. Een vertelwandeling, gegidst door schrijvers. Geen flauw theater. Geen man met een hoge hoed en een zwarte cape. Geen griezels die om een hoekje staan te wachten om boe te roepen. Sinister Zeeland draait uitsluitend om de spannendste verhalen van Middelburg, stokoud en pijnlijk recent.

Door deelname aan Sinister Zeeland ondersteunt u lokale schrijvers! Via gegidste wandelingen verdienen zij een appeltje voor de dorst.

Nieuwsgierig? Snelle beslissers klikken hier om te reserveren. Schrijf u in voor de Nieuwsbrief (Tuus of Contact-pagina) om als eerste nieuwe routes en verse data van ons te horen. Of neem gewoon even contact op. Wilt u zelf een duistere route samenstellen en optreden als Sinistere Gids? Wij horen graag van u!

Luctor et Putesco.

 

 

De exacte route blijft geheim. Een tipje van de sluier:

Foto’s gemaakt door Heleen Dekker, bekend van 111 plekken in Zeeland die je gezien moet hebben.

 

Benieuwd naar de zwartgallige verhalen?

Ja ik wandel mee!