Sinister Zeeland | Mysterieus Middelburg

Dé ghostwalk in Middelburg! jjbkuipers@hotmail.com | hmddekker@zeelandnet.nl

Oostkerk

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://sinisterzeeland.nl/wp-content/uploads/2016/02/Oostkerk-spooky.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”] [/et_pb_image][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Geen enkel monument schreeuwt zo prachtig Memento Mori als de Oostkerk in Middelburg. Het krappe plein eromheen lijkt stilletjes weg te willen kruipen voor de bizarre koepelkolos.

De Oostkerk is een barokkerk uit 1667, één van slechts vier koepelkerken in Nederland. Een schitterend stuk erfgoed waarvoor eigenlijk geen bestemming voor is. Sinister Zeeland zou het drolgraag als hoofdkwartier adopteren. Aan de zijkant verpoost een skelet, dat voorbijgangers subtiel herinnert aan het feit dat het morgen afgelopen kan zijn. Memento mori, gedenk te sterven.

De kerk werd betaald door extra belasting te heffen op bier en wijn. Misschien dat de kerk daarom nooit echt de harten van de Middelburgers gestolen heeft. Liefhebbers van excentrieke bouwwerken zijn echter direct verliefd. Zoals de Middelburgse Hoekman Brothers, zij schoten een duistere videoclip voor Danny Vera in de Oostkerk. The Devil’s Son. Als je het eenmaal weet dan is het logisch. Met die Gretsch. Op dat kruispunt.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=”Rij”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_video admin_label=”VideoOostkerk” src=”https://youtu.be/CnsvzPbnEZ4″] [/et_pb_video][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2021 Sinister Zeeland | Mysterieus Middelburg

Thema door Anders Norén