800 jaar stadsgeheimen in Sinister Middelburg

Wandel mee langs de (soms letterlijk) ondergeschoffelde geheimen van het mysterieuze Middelburg.

Middelburg viert dit jaar een feestelijk jubileum: achthonderd jaar stadsrechten. Sinister Zeeland neemt u mee naar de zwartste pagina’s van de stad en laat op dertien locaties zien en horen hoe de stad Middelburg haar stadsrechten precies uitvoerde, en hoe zij omging met haar eeuwenoude erfgoed. Gelukkig valt er ook best wel wat te lachen…. al dachten de bewoners van het Pijnhuis of Rasphuis daar vast heel anders over.
Ga mee met schrijver Jan J.B. Kuipers op de allereerste Zeeuwse ghostwalk, door de oostelijke binnenstad van Middelburg. We We vertrekken westwaarts vanaf de Markt, mee met de windrichting van de Dood. Bijna twee uur lang Griezel en Groteske, Sagen en Schavotten, Horror en Historie. Jan vertelt met liefde over kruisvaarders, pestlijders en moordenaars, en over de ijselijke bureaucratie van de regentenstad Middelburg. Stokoude geschiedenis en pijnlijk recente verhalen: van het hostiewonder via een lugubere vondst in een bushokje, tot ver voorbij het bombardement. Meewandelen kost € 12,99 per persoon, tickets kunt u veilig en handig bestellen via onze betaalmodule.

 

Vlissingen Zuidwester Wandeling

Sinister Zeeland presenteert: Sinister Vlissingen, een Zwartgallige Zuidwester Wandeling

Als Middelburg een ghostwalk heeft, dan kan Vlissingen uiteraard niet achterblijven. Want Vlissingen is de stad van kapers en piraten, van de heldendaden van Michiel de Ruyter en massa’s verdwenen erfgoed. Wandel mee op onze Zwartgallige Zuidwester Wandeling, gegidst door verzamelaar en verhalenverteller Jan Jacobs. De route loopt via hofjes, trappen en steegjes en natuurlijk langs de zee. De première is op 14 april 2017, op Goede Vrijdag: we starten om 19:45 bij de Fontein van Betje Wolff en Aagje Deken op het sinistere Bellamypark. Lengte: 1,5 tot 2 uur.
Historisch Vlissingen komt tot leven via een nieuwe wandeling met sinistere vertellingen: we wandelen met één voet in het heden en één in het verleden. Ook al zijn de locaties vaak verzwolgen door de tijd, de verhalen zijn nog steeds springlevend. Over brute straffen en terechtstellingen, over verre zeereizen en slavernij. Waarom je nooit vijanden moet maken onder metselaars. Waarom exotische ziektes niet altijd exotisch blijken. En verhalen over lijkkisten, die dobberden door de straten. Meewandelen kost € 12,99 per persoon, tickets kunt u veilig en handig bestellen via onze betaalmodule.

Wat is Sinister Zeeland? Een lokale ghostwalk, bij een gebrek aan een mooier Nederlands woord. Een vertelwandeling, gegidst door schrijvers of storytellers. Geen flauw theater. Geen man met een hoge hoed en een zwarte cape. Geen griezels die om een hoekje staan te wachten om boe te roepen. Sinister Zeeland draait uitsluitend om de spannendste Zeeuwse geschiedsverhalen, stokoud en pijnlijk recent.

Door deelname aan Sinister Zeeland ondersteunt u lokale schrijvers! Via gegidste wandelingen verdienen zij een appeltje voor de dorst.

Nieuwsgierig? Snelle beslissers klikken hier om te reserveren. Schrijf u in voor de Nieuwsbrief (Tuus of Contact-pagina) om als eerste nieuwe routes en verse data van ons te horen. Of neem gewoon even contact op. Wilt u zelf een duistere route samenstellen en optreden als Sinistere Gids? Wij horen graag van u! Ook maken wij graag een wandeling op maat voor een bijzonder feestje.

Luctor et Putesco!