Veelgestelde vragen en Algemene Voorwaarden

Waar starten de wandelingen precies?

De wandelingen in Middelburg starten vanaf de Markt te Middelburg. Gids Jan J.B. Kuipers wacht u op bij de ingang van De Vleeshal, bij de stenen bankjes en het urinoirkunstwerk. Om 19:45 zal de wandeling van start gaan.
De wandelingen in Vlissingen starten bij de groene fontein op het Bellamypark. Gids Jan Jacobs draagt geen zwarte cape of rode roos. Hij herkent u echter wel. Ook deze wandeling gaat om 19:45 uur van start.

Gaat de wandeling ook door als het regent?

Zachtjes tikkende regen op uw paraplu werkt alleen maar sfeerverhogend. Dus ja, we wandelen ook bij een druppel regen. Alleen bij storm gelasten wij af. Als u zeker wil weten of de wandeling door gaat, bel dan in de vooravond van de wandeling bovenstaand 06 nummer (Mia Timiaan/Marloes Matthijssen).

Hoeveel mensen kunnen mee?

Maximaal 20 personen. Van te voren aanmelden is dus zeker aan te bevelen. Reserveren kan via de¬†reserveermodule bovenin, ‘Bestel Nu!’.

Springen er enge mannen uit bosjes?

Wij hebben ze in ieder geval niet ingehuurd. Nee: Sinister Zeeland is een vertelwandeling, geen flauw Halloweenachtig verkleedfeestje. Geen capes, geen theatergebaren. Gewoon buitengewoon gruwelijke geschiedenis.

Ik heb een personeelsfeest/vrijgezellenfuif!

Hoera ende carpe diem! We verzorgen heel graag een wandeling op maat. Neem daarvoor contact op.


Algemene Voorwaarden:

1. Deelname aan wandelingen van Sinister Zeeland geschiedt geheel op eigen risico. Sinister Zeeland neemt alle voorzorgsmaatregelen om de wandeling veilig, in optimale omstandigheden, te laten verlopen. De gids kent de route goed. We lopen echter over de openbare weg, vaak over oude kinderkopjes/kasseien. Sinister Zeeland kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor schade, verlies van eigendommen, diefstal of ongevallen onderweg.

2. Mocht de wandeling om wat voor reden dan ook onverhoopt niet door kunnen gaan, dan ontvangt u van ons zo spoedig mogelijk bericht via email. U kunt u dan (kosteloos) opgeven voor een andere datum.

3. Als u verhinderd bent te komen en u heeft al betaald via Ideal, dan kunnen wij helaas uw geld niet teruggeven. Sinister Zeeland is namelijk ook een appeltje voor de dorst voor lokale schrijvers. Tickets zijn persoonsgebonden maar u kunt uw tickets na overleg (info@sinisterzeeland.nl) wel beschikbaar stellen aan iemand anders. Dit moet u dan wel zelf organiseren.

4. Slecht ter been/rolstoel: de wandelingen van Sinister Zeeland zijn in een langzaam tempo. We wandelen niet doorlopend, maar steeds een kort stukje, waarna we telkens een tiental minuten stilstaan voor een verhaal. Mensen van alle leeftijden kunnen deelnemen, ook wie wat langzamer stapt, kan best mee. Sinister Zeeland maakt echter wel gebruik van kruipdoor-sluipdoor gangen en steegjes, waar het smal is met enkele scherpe bochten. De wandeling is hierdoor helaas niet geschikt voor rolstoelen.

5. Weersomstandigheden: ook bij onweer, regen of sneeuw gaat de vertelwandeling door. Alleen bij uitzonderlijk slechte weersomstandigheden zal de wandeling komen te vervallen. Bijvoorbeeld bij zware storm. Als de weersomstandigheden van dien aard zijn krijgt u bericht van ons via email. U kunt ook altijd bovenstaand 06-nummer bellen (Mia/Marloes).

6. Denk aan geschikt schoeisel en eventueel regenkleding of een paraplu. De wandeling duurt 1,5 uur en bestaat uit korte stukjes lopen en luisteren naar verhalen bij 13 haltes. Allemaal in de buitenlucht, dus denk dus ook aan warme kledij.

7. Het maken van filmpjes tijdens een wandeling van Sinister Zeeland is niet toegestaan. De verhalen zijn bedoeld om te verbazen en verrassen, dus verpest u andermans plezier niet door ze via film in de openbaarheid te brengen.

8. Kinderen mogen mee, maar de verhalen zijn niet zachtzinnig ‚Äď moord, doodslag, spokerijen en terechtstellingen komen voor. U kent zelf uw kind het beste, maar Sinister Zeeland mikt qua toon en inhoud vooral op volwassenen. Deelnemers jonger dan 16 jaar dienen te allen tijde begeleid te worden door een volwassene, deelname is in alle gevallen onder volledige verantwoordelijkheid van de begeleidende volwassene.

9. Sinister Zeeland kan te allen tijde deelnemers de toegang tot de wandeling ontzeggen of de wandeling staken bij agressief of storend gedrag van deelnemer(s). Hiervoor kan geen restitutie van gelden plaatsvinden.

10. De verhalen zijn gebaseerd op historische bronnen, geruchten, volkslegenden en mythes. Wij claimen geen 100% historische correctheid en betwijfelen zelfs of zoiets echt bestaat.

En uiteraard is er een 11e gebod: gij zult genieten. Veel plezier!

Luctor et Putesco.
Team Sinister Zeeland,
maart 2016.