Jan J.B. Kuipers, Middelburg.

In de nauwe steegjes van Middelburg is Jan J.B. Kuipers uw betrouwbare gids. Jan publiceerde meer dan zestig boeken en honderden bijdragen op het gebied van geschiedenis, archeologie, letteren, SF, thrillers en jeugdliteratuur. In 2005/2006 was hij stadsdichter van Middelburg. Hij won onder andere de Millennium Award (1997) en de Zeeuwse Boekenprijs (2005). Essays, artikelen, verhalen en poëzie verschenen o.a. in Hollands Maandblad, An der Grenze en Albedo One. Als dichter was hij een van de eerste beoefenaars van ‘megafoonpoëzie’ en voor Stichting Cultureel Erfgoed Zeeland is hij documentalist voor de afdeling archeologie.
Website van de auteur: klik hier.

Mia Timiaan, Bedenker & Guide.

Mia Timiaan is het literair pseudoniem van Marloes Matthijssen. Ook wel ‘de schrik der Zeeuwse restaurants’ genoemd, vanwege haar functie als eetrecensent van dagblad PZC. Zij is ook letterlijk en figuurlijk ghostwriter: met haar bureau elizee tekent ze levensgeschiedenissen op van onder andere stadhuisbeelden, bijzondere kunstenaars en mensen die graag anoniem wensen te blijven. Ze schrijft korte verhalen en gedichten met een fascinatie voor de donkere kanten van de mens. Timiaan publiceerde in o.a. de jubileumeditie van Nederland Leest onder redactie van A.L. Snijders, in het roemruchte Zondig in Zeeland, NRC Handelsblad, Krakatau en Ballustrada. Voor haar schrijfwebsite: klik hier.

Jan Jacobs, Vlissingen.

Jan Jacobs, van oktober 1951, is niet de oud-kastelein van dat ene Vlissingse café waar in de jaren ’70 een moord is gepleegd. Deze Jan Jacobs is een geboren en getogen Vlissinger, die u misschien kent van zijn werk bij de gemeente, de VVV en Stichting Vlissingen Promotie. Als kleine jongen verzamelde hij geestdriftig scherven van gekleurd glas en losse vogelvleugels. Daarna volgden iets minder bizarre verzamelingen van gitaren, munten en menukaarten. En al die tijd verzamelde hij ook de mooiste en de merkwaardigste verhalen over zijn stad Vlissingen. Jan houdt van zijn Els, zijn kinderen en kleinkinderen, kijkt graag sinistere Scandinavische series en deelt graag zijn liefde voor de stad Vlissingen.

Meedoen?

Meedoen?

Voor Zeeuwse zwartgalligen

Wij streven naar een megalomane provinciebrede dekking: elke stad of streek in Zeeland een eigen sinistere wandeling! We horen graag van u als u ook zou willen optreden als gids, of als u verhalen (of kunst gebaseerd op streekverhalen) weet of maakt.
Sinister Zeeland is bedoeld als appeltje voor de dorst voor lokale schrijvers. Maar we nodigen iedereen uit om mee te doen met onze beweging. Een portie zwartgalligheid op z’n tijd maakt de mens weer vrolijk! Meedoen?
Bent u geboren in Zeeland of woonachtig hier? Maakt u werk (verhalen-beeld-film-foto-enz) met een duidelijk zwart randje? Heeft u een mooi verhaal dat een plekje verdient op deze site? Neem dan gerust contact met ons op.